rss
logo
 
woensdag 23 mei 2018


Ça marche très bien

Alweer zo'n dag dat alles gesmeerd verloopt, iedereen vriendelijk en behulpzaam is en precies doet wat wij hopen. I+R hebben toch ook altijd geluk, het is gewoon frappant. Als belangrijke mijlpaal kan vermeld worden dat ik vandaag het bordje uit de grond heb getrokken en in het gras gelegd. Ziezo, dat telefoonnummer hoeft niemand meer te bellen.

Eerst kwam meneer H, de landmeter. Wat een werk, het is duidelijk geen kwestie van door een landmetersoogje turen en wat tekeningetjes maken, zoals ik had gedacht. Een dag meten, een dag administratie en buren opsporen voor een handtekening, en een dag tekenen. Wat dat gaat kosten, horen we pas in november.

Daarna naar de M's. Daar hadden de notaris en meneer G van de gemeente ons al wat over verteld. O, de M's, hm, jaja, dat zijn anciens belges, hoor. Hoezo? Nou ja, heel kleine boertjes, met één koe en een kruiwagen vol mest door het dorp, die zullen er wel tegenop zien om naar Florenville te komen om te tekenen. Nee, ons van het erf schieten met een buks, dat dacht de notaris niet, ze waren wel aimables. R belde een paar keer op zonder gehoor te krijgen. Dus wij ernaar toe. Een klein huisje, geen bel. Gelukkig ook geen woeste hond. Klopklop, is daar iemand? Aha, het staldeurtje gaat open. En zie! Het vriendelijkste, olijkste, behulpzaamste, en tevens kleinste, vrouwtje van heel Wallonië. Grond, wat voor grond, wij hebben daar toch geen grond meer? Wel? Nou, als u het zegt. Natúúrlijk willen we u dat wel verkopen. Als u daarmee geholpen bent, nee, met plezier hoor, wanneer komt u dan om te tekenen, dan zal ik de telefoon erinprikken, die is normaal namelijk niet 'aan'. Tot donderdag dan hoor.

En de andere drie eigenaren van het reepje, de G's, zijn al telefonisch akkoord gegaan. Reepje 415C is binnen en zo kunnen alle akten tegelijk worden gepasseerd, dan kost het niet veel extra.

reepje

Prima. Nu de familie A van le vieux château nog, voor de strook achteraan. Het is te hopen dat zij hun telefoon er normaal gesproken wel ingeprikt hebben.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR