logo
 

Het weer weer

Maandag zouden we dan toch wel graag weer eens naar Suxy gaan. Er is niet heel veel werk meer, binnen, maar we zijn er door het weer en mijn werk nu al meer dan een week niet geweest, er staan daar planten uit te drogen en mandarijntjes te beschimmelen, en bovendien moeten we naar de gemeente voor onze definitieve inschrijving en, nog steeds, naar de bank voor het regelen van rekeningen en verzekeringen. Ook zouden we dan mooi E+J op de trein kunnen zetten in Marbehan, dan waren ze vast een eind op weg en hadden wij dat station, dat het dichtst bij ons huisje gelegen is, ook meteens eens gezien.

Doortimmerd plan. Behalve dat het maandagochtend na dooi 's nachts weer massief was gaan sneeuwen, bovenop de nog niet weggedooide ijskorsten. Een mens moet flexibel reageren dus hebben we de logees in Lux-stad op de trein gezet en zijn naar huis teruggekeerd. Dat was al glibberig genoeg.

Het is nu wel te hopen dat het ooit nog ophoudt met sneeuwen. Het record meeste-sneeuw-ooit-gevallen-in-Luxemburg-in-de-maand-december is al gebroken (70 cm in de Ardennen, vorig record 30 cm in 1950).

Pfff, pinda's. In Suxy ligt vast nog veel meer, maar daar kijkt niemand van op.

Dat is in dat barre oord volkomen normaal, evenals het feit dat het allemaal tegelijk met een hoogte van 1,20 m voor ons hek ligt, hoogstwaarschijnlijk.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR