rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Aanloop

Ik weet niet wat het is met dat Waalse platteland maar het is hier druk. In ons keurige Luxemburgse dorp kwam er zelden iemand zomaar aan de deur. Als er iemand langskwam wisten we dat gewoonlijk van tevoren. Hier komt er om de haverklap een boer ons land op met de tractor, leveranciers komen offertes afgeven, buren komen vragen stellen over onze plannen en overburen bieden ons hun land te koop aan. Genoeglijk. Daar komt weer iemand de oprit op. R, bezoek, roep ik, en we gaan kijken wat er nu weer aan de hand is.

Vanochtend vroeg was het de man met de offerte voor het egaliseren met de bulldozer van ons zwembadveld, zodat het niet langer een raar waterpas stuk is (waar het zwembad heeft gestaan) maar een normaal weiland met dezelfde hellingshoek als de rest, en die en passant de stukken gewapendbetonfundering zal weghalen die her en der nog liggen. In juli gaat dat gebeuren, wanneer Jean-Marie klaar is met maaien.

Vervolgens waren het de twee broers van het veld aan de overkant van de weg. Die hadden ons vorige week heel vriendelijk hun weiland aangeboden tegen een exorbitant bedrag, en kwamen nu heel vriendelijk vertellen dat het ook met de helft minder kon. Dat is nog steeds te veel, maar het gaat de goede richting op, en nog wel zonder dat wij zelf iets doen. Wij wachten rustig af tot het nog verder omlaag gaat.

De zaterdag brachten we door op de Salon du Cheval in Ciney. Als ik daarover begin, wordt dit logje nachtwerk dus dat doe ik nu maar niet.

En toen we weer thuis waren, kwam de eigenares van de plaatselijke ponyclub ons aan de tand voelen of wij soms van plan waren hier een bedrijf te beginnen en haar concurrentie aan te doen. We konden haar binnen een minuut geruststellen. Het verbaast mij steeds weer dat mensen die van ons plan horen daar blijkbaar meteen visioenen bij krijgen van reusachtige landerijen met tientallen paarden en liefst ook nog een bed-and-breakfast erbij. Geen sprake van. Dat zou werk zijn, en wij zijn met pensioen. Twee paarden, uitsluitend voor ons eigen plezier, daar gaat het ons om.

O, en uit de hoek waar de bosuilenkast hangt, kwam vanavond een bosuilachtig geluid. En in de garage willen zwaluwen komen wonen. En er waren drie reeën aan het spelen in het veld van de A's, naast ons huisje. Het kan niet op. Ik kan er ook niets aan doen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR