rss
logo
 
woensdag 26 september 2018

Wildgroei

Vanwege de regen is hooien nog niet aan de orde. Zoals Jean-Marie zei: ik kom hooien tussen 15 en 30 juni, maar c'est Lui qui décide. Daarbij wees hij naar boven, en inderdaad valt uit de lucht óf regen, óf geen regen.

gras3

Tot het droog wordt, groeit het gras nu steeds hoger en hoger. En niet alleen het gras. Vooral in het achterveld en de oude boomgaard groeit een grote variatie aan plantjes en kruidjes en grasjes, ik zou haast willen weten hoe ze allemaal heten. Ook de verscheidenheid aan dieren en diertjes op de vierkante centimeter is groot.

gras2

Voorlopig beperk ik me tot het herkennen (en uittrekken) van giftige soorten. De rest bewonder ik gewoon, al die prachtige pluimen en aren en stengels en steeltjes.

gras1

Maar ook de planten die je niet wilt, doen het goed. Ik zou zeggen dat ze groeien als kool, als dat niet apert onwaar was. Kool is het niet, maar we zien aardappelen opkomen, koolzaad, mais en brandnetels, op de plaats waar het wrakke houten schuurtje heeft gestaan, dat met de schimmelige hondenmanden en de halfvergane plastic zakken met ondefinieerbaar spul erin. En op sommige plekken groeit dan opeens weer helemaal niets. Daar moet iets vreselijks hebben gelegen, wat weet ik niet en alles wat van de vorige eigenaar is geweest wíl ik ook niet weten.

Voor de paarden en het hooi zijn die plekken niet gevaarlijk. Dat hoekje ligt niet in het weiland maar precies op de plaats waar straks ons terras komt te liggen. Een hele geruststelling.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR