rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Rustiek

Zondagochtend was er aardappelenmarkt in Florenville. Zoals iedereen natuurlijk drommelsgoed weet, is Florenville wereldberoemd in heel Europa om haar 'plate'.

Net rijk voorzien van aardappelen in soorten en maten, kon er bij ons geen plate meer bij, maar volgend jaar is er weer aardappelenmarkt en het aanbod is dan vast niet spectaculair anders. We aten dit jaar alleen een bakje roustiquettes, waarvan we uren later nog plezier hadden. Anders dan de online recepten voorschrijven, was er namelijk ruimhartig knoflook aan toegevoegd. Overige lekkernijen: kaas, aardappelbrood (dat er mooi uitziet en gelukkig helemaal niet naar aardappelen smaakt), pompoen, walnoten en kweeperen. Mooi, nu kan ik mijn eigen online kweeperenrecept weer eens toepassen. Is er boter, suiker, vanille en vanilleijs in huis? Natuurlijk. Aan de slag.

Eerst even uitstallen. Een gestreepte theedoek heb ik nog wel, evenals een ambachtelijk mandje en een oud blauw bordje, ergens onder in een kast.

rustiek

Een rustiek geheel. Al dit streekheerlijks kan in eigen tuin worden verbouwd. We leven eigenlijk in een verkeerde tijd. Honderd jaar geleden had iedereen in deze regio een moestuin, een boomgaard, drie geiten, een koe, zes kinderen en een paar kippen. Aardappels schillen in een houten bak. Zelf brood bakken, kaas maken, eieren rapen, roustiquettes uit de pan schrapen. Rustiek, natuurlijk en onbespoten. Dat zou mij ook wel aanstaan.

Alleen dan wel mét high speed internet. Eerlijk is eerlijk.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR