rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Nat

Het weiland aan de overkant begint op te raken. Met zijn vieren hebben de paarden het meeste gras soldaat gemaakt, wat ook de bedoeling was. Hoe korter ze het afgrazen, des te beter voor het land. Maar nu wordt het tijd om ze óf te verweiden óf een baal hooi in het land te gooien. Laat ik eens even met Olivier gaan overleggen wat de plannen zijn.

Het regende de hele dag, maar ik was toch al buiten en had uit Nederland een jack meegebracht dat waterdicht heette te zijn en warme laarzen die dringend moesten worden ingelopen, dus ik ging te voet. Een testrit als het ware. Spetterspetterspetter.

Olivier was buiten bij Roxane, die tevreden in haar nieuwe buitenbox stond die Olivier na het avontuur van zondag heeft getimmerd; het gaat alweer veel beter. Olivier praatte gewoon door terwijl hij natregende. Gietgietgiet, modder overal. Hij zou straks eens komen kijken naar onze vier paarden.

Toen het bijna donker was, kwam hij langs. Zondag of maandag zetten we ze in het ruïneveld en als het komende week echt gaat sneeuwen komt hij ze ophalen, voor de hooiverstrekking heeft hij ze liever dichtbij stal. In de regen praatte hij opgewekt verder. Dat merrietje van laatst, dat was toch wel een heel mooi merrietje, met een uitzonderlijk goed karakter. De winter, dat was de ideale tijd om paarden te kopen, dan zijn de prijzen veel lager. In het voorjaar dat weiland goed strimmen en dan gier erop. Dat stinkt wel hoor (iets wat lui uit de stad waarschijnlijk niet weten), maar dan heb je ook met een paar maanden een heel mooi weiland. Schapen kunnen niet goed tegen de regen dus die moeten nu ook worden opgestald (dát wist ik dan weer niet). Dat merrietje zou voor R te klein zijn maar voor mij precies goed. Hadden wij hulp nodig bij het draad trekken om dat ruïneveld? Nee? Mooi. Babbeldebabbel. Plensplensplens. Nat maar opgeruimd vertrok hij. Bon weekend hè.

Mijn jack is waterbestendig en die laarzen zijn aan de ruime kant. Dikke sokken. Sneeuw, binnenkort. Natte sneeuw.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR