rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Op zoek

Sneeuw, hagel en windstoten maakten de afgesproken galoples onmogelijk, maar er was wel tijd voor gereserveerd. Mooi. Nu kon ik dan eens rustig met Sophie praten over paarden. Met Sophie en Olivier praten we altijd al over paarden, maar in de algehele drukte komt er meestal niets van een serieus gesprek.

En dat wordt tijd. De plaatsing van de omheining is gepland, het grondverzet voor de schuilstal is gepland, we kunnen onderhand gaan rondkijken naar geschikte paarden. Het is logisch om met Sophie te gaan praten, zij kent ons en ze kent de regio, veeartsen, hoefsmeden en andere paardenmensen. Die combinatie kan iets opleveren, wat dat weten we nog niet, maar we moeten ergens beginnen.

harissa

Dicht bij huis, allereerst. Zelf heeft ze ook wel wat paarden te koop, bijvoorbeeld het veelbesproken vriendelijke en in de winter niet dure merrietje, dat we intussen beter hebben leren kennen. Het kan geen kwaad daar ook eens naar te kijken. Voor mij. Om op te leiden of te laten opleiden, daar zijn we nog niet uit.

Voor R had Sophie ook wat in gedachten. We reden naar de wei waar het dier stond. Ook een bruine. Harig, modderig, vriendelijk, dat is alles wat ik ervan kon zien. Aan het eind van de middag reed ik er met R nog eens langs. Aan de kleine kant, niet fijngebouwd en wel erg rond, was zijn indruk. Liefde op het eerste gezicht was het niet.

Hm. Nog maar eens heel rustig over nadenken, er is geen haast bij, dat is nu juist zo goed aan tijdig en doordacht beginnen met zoeken. Er komen waarschijnlijk nog heel wat kandidaten voorbij.

Caution: Wie nu wel genoeg heeft van dit onderwerp en er nooit meer iets over wil lezen, kan de komende maanden beter niet terugkomen op Anderzijds.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR