rss
logo
 
dinsdag 11 december 2018

Werktaal: Frans

La Gaume buissonnière is een rondwandelroute van 206 kilometer lang, die is aangegeven met blauw-witte bordjes. Ooit bij stilgestaan dat die ook onderhouden moeten worden? Dat deden wij vandaag op het traject Lacuisine-Suxy, 22 kilometer, een ploegje van vijf wandelaars, voorzien van water, zeep, een hamer, grote spijkers en een takkenschaar.

We liepen langs, boven en door de Semois, een riviertje dat in deze regio eenvoudig niet te vermijden is. Onderweg sopten we bordjes af, spijkerden we ze steviger vast en zorgden we dat er geen takken voor hingen. Een en ander bij fris voorjaarsweer, heuvel-op, heuvel-af.

Toen de wandelaars eenmaal weer hier thuis aan de beroemde linzensoep en kwarktaart zaten, liet ik ze zitten. Genoeg Frans gesproken voor één dag, tijd om paarden te gaan voeren. O nee, bij Olivier en Sophie spreek ik ook weer Frans. Zelfs tijdens het paarden voeren betrap ik me er dikwijls op dat ik met de dieren Frans spreek. Ze zijn dat nu eenmaal gewend. Voilà, Argo, à ta place, bravo! Dat is handiger. Dan weten ze tenminste wat ik bedoel.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR