rss
logo
 
dinsdag 20 augustus 2019

Zaterdagactiviteiten

De school in ons dorp organiseerde een bloemenmarkt, een mooie gelegenheid om de geraniums voor dit seizoen in te slaan. Waar het assortiment verder uit bestond weet ik niet echt, het was maar een klein marktje maar er waren genoeg geraniumstekjes precies in de goede kleur, dus het was een kwestie van scoren en wegwezen. Vijftien namen we er mee, plus een zak grond, en toen ik ze thuis in de potten en bakken had gezet is R teruggegaan voor nog vijf. Als ik het log, onthoud ik het misschien: twintig hebben we er nodig. Maar ja, volgend jaar zijn de omstandigheden weer anders en dan heb ik hier weer niets aan.

Daarna haalden we Ofir uit zijn wei, een flink eind lopen van hier. Morgen rijden we met Sophie een dagtocht, als het goed is deze keer zonder slachtoffers. R krijgt hetzelfde paard als toen, en mij was gevraagd het paard van een kennis te rijden. Daarom ging ik vandaag een uurtje met hem het bos in, om kennis te maken als het ware. Het is een fotogenieke Arabier met wie ik graag gezien word. Als ik in goed gezelschap verkeer, straalt dat toch ook een beetje op mij af? Bovendien hou ik ook wel van blauw.

ofir

Onderweg kreeg ik een sms-je of er morgen twee jonge kampeerders kunnen komen logeren. Natuurlijk, wat ons betreft. Hoe ze gaan kamperen op een helling van 10 % laten we aan hun vindingrijkheid over. En als het toch te veel afzien blijkt of het regent, kunnen ze altijd binnen slapen, op de vloer, dat lijkt ook heel erg op kamperen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2019 - powered by InR