rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Ze zijn weg

En het is een hele opluchting, sorry dat ik het zeg. Beste jongens die omheiningplaatsers en ze hebben hard genoeg gewerkt, maar tweeëneenhalve week is lang. Brroem brroembroem de graafmachine, brobbbrrrobbb het agregaat, njjiiainggg njaiiiing de cirkelzaag, daar krijg je een keer genoeg van. Oorspronkelijk zou het werk een week tot tien dagen duren maar er zaten stenen in de grond, er was te slap materiaal meegebracht, er was geen trilmachine, en elk paaltje heeft nu dus zijn eigen, met de graafmachine gegraven gat gekregen. Dat brengt meer stenen mee naar boven dan bij het gebruik van een boor, en wie ruimt na afloop als de machine weg is die stenen weer uit het maaiveld? Precies. Daar zijn de mannetjes niet voor ingehuurd.

Maar in ieder geval. De omheining staat en hij is mooi en degelijk, dat is het belangrijkste. Helemaal af is het nog niet, de hekken moeten nog gezaagd en geplaatst, talloze isolatoren opgeschroefd en er moet draad getrokken, maar dat doen we zelf. In onze eigen tijd. Geen mannetjes meer.

Alleen vrijdag, dan komt er nog één heel klein mannetje alle paaltjes aanstampen, als een soort nawee. Ik stel voor dat we dan net doen alsof we hem niet zien, harteloze lui dat wij zijn.

Een foto heb ik nog niet. Dat komt goed uit, nu kan ik before en after foto's plaatsen. Dit was just before.

before

En morgen komt dan de morning after.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR