rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Harissa op kostschool (4)

Toen we aankwamen, stond ons kostschoolmeisje in het weiland in de zon. Ze heeft al een flinke wintervacht, zelfs meer dan Jay. Goed zo, dan kan ze ertegen als ze over een week weer thuis is en niet meer op stal hoeft te staan.

We vinden steeds dat ze wat timide staat te kijken in haar box, niet het vrolijke brutaaltje dat we gewend zijn. Maar dat kan ook liggen aan de nieuwe omgeving en aan alle nieuwe dingen die ze deze weken moet leren. Het valt niet mee om dat te verwerken als je pas drieƫnhalf bent.

harissa2

We poetsten en longeerden haar en juf Annick liet haar los ronddraven in de bak met een van de teugels kort aan het zadel gebonden. De bedoeling daarvan is dat de leerling leert in te buigen en mee te geven met druk op de teugel. Verder kan ze al op verzoek stappen draven en galopperen, en keurig halthouden.

Van al deze oefeningen werd ze flink moe en bezweet. Dat was voorbedachte rade, want daarna steeg Annick behoedzaam op. Het ging goed. Harissa wandelde beleefd wat rond en zat er blijkbaar niet over in dat er opeens iemand op haar rug was verschenen. Na een paar minuten was het alweer voorbij en kon het zadel eraf. Dat ze toch wel behoorlijk onder de indruk was van alles wat haar was overkomen bleek even later toen ze opeens uit alle macht aan het halstertouw begon te trekken: zo! en NU heb ik er genoeg van! Ik wil WEG hier!

Gelijk had ze. Morgen een vrije dag, de rest van de week nog wat lessen en dan nemen we haar weer mee naar huis. Wintervakantie, onbezorgd bij Jay en oom Titan in de wei, met af en toe een beetje nadenken over alles wat ze geleerd heeft.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR