rss
logo
 
woensdag 26 september 2018

Beweging

Een echte sneeuwdag. Het hield maar niet op, motsneeuw voor het grootste deel, een centimeter of 6. Blij dat we er niet uit hoeven, althans niet naar ons werk, in files en ander ongemak. We zijn natuurlijk wel buiten geweest, hooi voeren, water geven, sneeuw van de oprit ruimen. Dat laatste is niet nuttig want het dooit nu, maar dat hindert niet. Een hele dag stilzitten is sowieso niet goed voor de conditie, en de eerste sneeuw is altijd reden tot vrolijkheid.

eerstesneeuw

Zo dachten ook de paarden erover. Toen er grote zwermen kleine vogeltjes neerstreken in het weiland, op zoek naar kevertjes in de verse mest, ontdekte Titan dat je die leuk kon laten opvliegen als je een paar galopsprongetjes maakte. En dan duurt het bij paarden geen 0,3 seconden of ze galopperen allemaal.

Effect nr. 1 van het vluchtinstinct: 'Jongens, er rent er een, er is wat aan de hand, we gaan rennen! Rennen!' En als ze dan eenmaal rennen, treedt effect nummer 2 in werking: 'We rennen! Er moet dus wat aan de hand zijn. Rennen jongens!'

Het duurt dus vaak enkele rondjes voor ze uitgegaloppeerd zijn en inmiddels weet niemand dan meer wat er aan de hand was, als er al wat was.

Maar dat hindert niet. Een hele dag stilstaan is sowieso niet goed voor de conditie, en de eerste sneeuw is altijd reden tot vrolijkheid.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR