rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Op eigen grond

Op een sneeuwdag blijft het niet bij sneeuwruimen. Sneeuwruimen is leuk, maar dit is nog leuker: skiën op eigen grond. Daar hadden we niet bij stilgestaan toen we deze weidegrond aankochten, dat we er gratis een paar skischansen bijkregen als het weer meewerkte. Sjiek hè, eigen skihellingen. Het was in elk geval iets dat ik nog nooit eerder had gedaan, skiën op eigen grond, vorig jaar was de ruïnehelling ook al wel van ons maar toen lag er veel te weinig sneeuw. Maar nu kon het.

ski

We skiden alle hellingen af die we maar hebben, dat wil zeggen al onze weilanden want er is er geeneen vlak. Alles ligt scheef op 10%, wat niet altijd handig is, maar het voordeel van dit nadeel is dat we geen visgraten (ook wel le canard) hoefden toe te passen om omhoog te komen. En hoewel 10% niet genoeg is om echt omlaag te suizen, kan een langlaufer er toch wel mee uit de voeten.

tweedesneeuw

We skiden naar de ruïne en weer omlaag, en toen was de paardenwei aan de beurt. Eens kijken hoe onze dieren daarop zouden reageren, ik denk niet dat zij al eerder skiërs in hun wei hebben gehad.

Ze vonden het wel wat. Het was eerst wel gek dat het hooimens opeens veel sneller vooruitkwam over de sneeuw, maar na een inspectierondje en even knabbelen aan de skistokken hadden ze er wel weer vertrouwen in. Ze zijn er onderhand aan gewend dat wij steeds wat bijzonders voor ze verzinnen, ter afleiding en om hun leven interessant en leerzaam te maken. Een ruiter moet zijn paarden op allerlei situaties in het leven voorbereiden, daar hebben wij graag wat inspanning voor over.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR