rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Hoog bezoek

Met het vorige logje heb ik misschien de indruk gewekt dat ik me zit te vervelen. Het regent maar door en er gebeurt hier nooit wat. Maar hohoho!

De Club des Jeunes van het dorp had aangekondigd ons oudjes vandaag te komen bezoeken. En ze hielden woord, al hadden we het niet meer verwacht. Die komen niet meer, dachten wij al om vijf uur, bij oude mensen kom je immers niet zomaar na donker aanzetten, dan doen ze de deur niet meer open.

perenoel

Maar ha, om tien voor elf stond Père Noel alsnog op de stoep, met één andere Jeune. Wij waren het laatste adresje op één na. Hopelijk jagen ze de 60+er na ons niet de stuipen op het lijf als ze hem om half twaalf uit zijn bed bellen. Wij waren in elk geval nog op.

Het was gezellig, biertje, colaatje, zoutjes, nieuwtjes uit het dorp. Aardige jongens, zonder Club des Jeunes geen leven in het dorp. Ze brachten een doos koekjes mee, net als vorig jaar. Nu we niet meer nieuw zijn hier, kregen we allebei ook een bise van beide jongeren, bij binnenkomst én bij vertrek. Ik kan u zeggen dat Père Noels baard kriebelt.

En we mochten op zijn knie. We zijn bevorderd. Vroeger dacht ik dat het leven op het platteland een kalme opeenvolging van de seizoenen was zonder veel opwinding of ongewone evenementen. Misschien klopt dat elders, maar in Suxy is altijd wat te beleven, en hoe later op de avond des te verrassender.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR