rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

In het bos

Een paard is eigenlijk nauwelijks groter dan sommige honden en die mogen toch ook mee aan de lijn het bos in. We maakten een wandeling van ongeveer een uur, R met Titan en ik met de twee meisjes elk aan een touw. Iedereen stapte netjes aan de hand mee.

uitwandelen

De bosgrond was erg drassig, behalve op de paden, waar de bovenlaag compleet was weggespoeld zodat de losse steen blootlag. Dat liep wel behoorlijk solide. Onderweg stroomde er door de overvloedige regen van de afgelopen weken een nieuw beekje over het pad, waar Jay zonder meer doorheen ging, in tegenstelling tot 'officiële' beekjes met zompige oevers, die ze faliekant weigert over te steken. De ondergrond bestond uit stevige stenen en kiezel, dat is het verschil. Even stilstaan, slokje drinken, niks aan de hand. Lekker water.

Harissa gedroeg zich voorbeeldig. Het was de eerste keer dat we met haar deze route namen maar ze is nergens bang voor. Kijkt geïnteresseerd om zich heen en stelt zich niet aan. Dat wordt een uitstekend trail horse, wat ik u brom.

Ook Jay en Titan waren braaf. Halverwege lieten we ze een kwartiertje grazen, voor een paard groeit er altijd wel wat te picknicken langs de kant van de weg. Dit uitstapje is iedereen goed bevallen. Wordt vervolgd.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR