rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Sneeuwpret in de Ardennen

Rond 01.00 uur lag er nog niets, maar tussen toen en 08.00 uur is een ruime hoeveelheid vlokken gevallen. Vervolgens heeft het de hele dag doorgesneeuwd. Ongeveer 12 cm ligt er en het is nog niet klaar. We ruimden twee keer de oprit en het kan nu nog wel een keer.

Dat doen we niet omdat we eruit moeten maar omdat sneeuwruimen leuk is. Ik zag iemand twitteren dat sneeuwruimen burgerlijk is, maar die heeft het zelf zeker nooit gedaan. Ik kan mij voorstellen dat men er in Oostenrijk een keer genoeg van krijgt, maar in deze regio is het feest.

De paarden zien het ook wel zitten. Zolang er maar met grote regelmaat vers hooi wordt aangevoerd en wij nu en dan de wei in komen voor wat sneeuwpret. Dan kan er eens lekker gerold worden, whoop! met vier benen in de lucht. Na zo'n rolpartij is de sneeuw vuil en het paard schoon. Handig.

sneeuwpret

Het wordt er natuurlijk allemaal nog leuker op als het mens met de camera zelf in de sneeuw gaat liggen. Dan kan het sneeuwpaard eraan snuffelen met haar sneeuwbaard. Bries!


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR