rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

In training

Zondag was het droog en konden we weer eens gaan wandelen met onze vriendelijke jongeman en de twee meisjes. We stapten flink door en al na vijf minuten stond het zweet me op de rug. Ik ben niet meer in vorm na al dat stilzitten van de laatste tijd en bovendien is het niet zo gemakkelijk om met twee levenslustige en nieuwsgierige jongedames aan een touw door het bos te wandelen.

Ze gedragen zich keurig moet ik zeggen, maar de ruimte tussen die bomen laat vaak te wensen over. De meisjes proppen zich er dan ofwel toch samen door met mij ertussen (*oemf*), of er gaat er een voorop die dan op mijn hakken trapt (*rraargh*), of ook wel passeren ze de boom elk aan een kant (*cloink*). Als ik ze hun gang zou laten gaan tenminste. Daar ik zo veel mogelijk onbeschadigd thuis wil komen, kan ik dat allemaal niet goedvinden en ben ik dus onderweg behoorlijk druk met de regie. Al met al het was een leuke middagwandeling waar alle deelnemers plezier in hadden.

Nu kan het nog.

Eind deze week gaat Harissa terug naar kostschool, voor twee maanden deze keer. Pitty in de tweede. Dat is nodig voor haar verdere opleiding, dat staat wel vast, niets aan te doen, maar dat wil niet zeggen dat ik er naar uitkijk. We gaan haar weer elk weekend opzoeken en zelf weet ze nog van niets. Maar goed ook, al zal het deze keer wel minder zwaar vallen, ze heeft het al een keer meegemaakt, ze kent de mensen en de paarden daar en ze weet nu dat het niet voor eeuwig is. Het is allemaal voor het goede doel.

Nog een week later vertrekt Jay naar Gribomont, maar dat vind ik minder erg. Het is dichtbij, het is maar voor een maand, en ik kan er elke dag naar toe. Ik word zelf mee opgeleid door Sunshine daar, fijne kneepjes, en dan maar flink oefenen. Het wordt een drukke tijd.

Eigenlijk hadden we Titan ook graag met Jay mee laten gaan maar er was geen plaats. Om hem af te leiden van het feit dat hij dit keer allebei zijn dames kwijtraakt, gaan we bij Sophie een gezelschapsdame voor hem lenen. Hoe hij dat opvat is nog een experiment.

Over twee weken in dit theater.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR