rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Aan de weersomstandigheden aangepaste dienstregeling

Dinsdagmiddag. Droog met zelfs een opklaring, een mooie gelegenheid om bij AgriVance een bak mineralen te halen, een zweetdeken en nog wat spulletjes die een stel paardenmensen zoal nodig hebben, en onderweg langs een bedrijf in houtkachels te gaan voor een eerste oriƫntatie. Slechts 26 km. Voor later op de middag, als we weer thuis waren, werd nog wel wat natte sneeuw voorspeld.

De voorspelling kwam nogal plotseling uit. Toen we in Vance wegreden begon het zachtjes te hagelen. Binnen vijf minuten reden we slippend en glijdend door de blizzard over verlaten dichtgesneeuwde binnenweggetjes (bij gebrek aan goedgeveegde hoofdwegen in deze regio) naar huis. Op ons 10% weggetje had zich nog niemand gewaagd, smetteloos wit. Eens kijken of de Golf dat trok.

Net. We redden het net tot thuis, waar de wereld ophield. The Restaurant At The End Of The Universe als het ware. Van de andere kant bekeken begon de wereld hier nu juist, en om daar geen misverstand over te laten bestaan, veegde R wat sneeuw weg.

suxy

Eten gaat bij alle weertypen gewoon door. Oorspronkelijk was ik voor vandaag rijst met Thaise groenten van plan, maar er zijn ook spruitjes in huis. Roergebakken spruitjes met sojasaus en cashewnoten. Aan de weersomstandigheden aangepaste menukaart. Misschien nog met ijs toe.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR