rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Nieuwe toestanden

Alles is goed gegaan met het transport van de meisjes, ze laden makkelijk en staan nu tevreden in hun box te kauwen, Jay in Gribomont en Harissa in Gendron. Sunshine en Scotch waren ook mee. Aan het eind van de zaterdagmiddag was er nog tijd om Karquo op te halen bij Sophie, zodat Titan niet meer dan een middag alleen is geweest.

Karquo is oud geworden sinds vorig jaar toen hij ook al een tijdje bij ons stond, een echte wijze oude vos. De heren kunnen goed met elkaar opschieten. Het halster hebben we afgedaan, dat heeft hij bij ons niet nodig. Wel een onwennig gezicht, een peerd met een deken in onze wei. Bij nadere inspectie blijken het zelfs twee dekens te zijn. Als het straks mooi weer wordt, kunnen die ook wel af.

titanenkarquo

De komende maand hebben we het druk. Iedere dag aan het werk met Jay, en een keer in de week naar Harissa. Bij beter weer kunnen we ook met Titan weer buitenrijden en hem longeren bij Sophie.

Tussendoor moet er nog tijd worden gevonden om de Toyotaboekjes te bestuderen. De gewone gebruiksaanwijzing heeft 870 blz (zegge: acht-honderd-zeventig), die voor de navigatie en het geluid enzo 421, en die voor het rijden met een 4x4 nog eens 162 blz. Nog nooit een auto gehad met zoveel knopjes en dingetjes. Rijden gaat inmiddels goed, en ach, in iedere auto moet minstens één knopje zitten waarvan je er nooit achter komt waar het voor is.

Vergeleken daarmee zou iemand geneigd kunnen zijn te denken dat paardrijden eenvoudig is, maar dat klopt niet. Te paard is het bijvoorbeeld ondoenlijk om er even het gebruiksaanwijzingenboekje bij te pakken als er iets onverwachts gebeurt. Soms is 1 pk moeilijker in de hand te houden dan 190. En constant 4x4 natuurlijk, zonder wat voor knopje dan ook.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR