rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

De oude vos

Titan en Karquo staan nu bijna een week samen in de wei. Nou ja samen, ze staan in de wei. Van interactie tussen de jonge vos en de oude vos is weinig sprake. Het is fijn voor Titan dat hij niet helemaal alleen is maar Karquo staat meestal onder zijn twee dekens in de box of in de schuilstal, terwijl Titan met zijn achterwerk tegen de wind in stoer de vorst en sneeuw staat te trotseren. Ze hebben elkaar bar weinig te vertellen, behalve als we net hooi hebben gebracht, dan staan ze naast elkaar eendrachtig te kauwen.

karquo

Vandaag was Karquo er zo te zien eindelijk wat beter aan toe dan toen hij net hier was. Hij strompelt wat door het land over de keihard bevroren bodem en verder doet hij weinig, maar hij vindt het wel fijn als we hem een beetje betuttelen en zijn dekens weer rechtleggen en hem eens in zijn hals kriebelen. Een beetje achterdochtig is hij nog steeds, maar dat wordt al minder.

Het is jammer dat hij erg vuil is, zijn staart zit onder de mest en zijn dekens zijn al even smerig. Sophie is ook geen voorstander van dekens, alleen haar heel oude paarden zoals Karquo hebben er een op. Of die deken nu aan het begin van de herfst de wintervachtgroei heeft belemmerd zodat hij beter geen deken op had kunnen hebben, dan wel hij op zijn ouwe dag toch niet meer voldoende vacht had gekregen ook zonder deken, is een nu niet meer te beantwoorden vraag, maar hoe dan ook kan de deken nu niet meer af. Hij kan niet nu opeens alsnog een vacht aanmaken.

We hebben medelijden met hem en zouden hem graag eens goed schoonsoppen en die dekens in de was doen, maar dat kan pas als het niet meer zo ijselijk koud is. Met een nat doch schoon achterwerk in -4° (gevoelstemperatuur door de gierende wind -12°) rondlopen zal hij niet op prijs stellen, schatten we in.

Dan nog maar een poosje vies. Vooral daarom hopen we op een koesterend lentezonnetje. Dat zouden wij zelf trouwens ook wel kunnen waarderen onderhand.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR