rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Training

Zondag laadden we Titan in de trailer (van Sunshine). Dit was de eerste keer dat we hem zelf laadden zonder toeziend oog en behulpzaam duwtje van Sunshine. Hij gedroeg zich voorbeeldig. R legde het touw over zijn rug, wees hem de ingang en meneer stommelde naar binnen (je ziet ook wel eens mensen twee uur prutsen voordat hun paard de laadklep wenst te betreden). Geweldig paard, keurig opgevoed. Wat hebben we het toch met hem getroffen.

van

En waarom deden we dat? Om samen met Jay te trainen. Jay is nog jong en kan nog lang niet alles, en ik ben dan wel niet jong maar kan ook nog lang niet alles. Dan is het handig om met een paard dat wel alles kan, zoals Titan, iets nieuws (zoals zijwaarts gaan, deze keer) te leren aanvoelen. Titan is een goede leermeester, hij doet precies wat ik vraag, dus als ik iets op de verkeerde manier vraag komt er ook prompt het verkeerde antwoord uit, en zo heb ik dan alweer wat geleerd.

Het was dik drie uur hard werken en na afloop waren we alle vijf moe. Dus niet alleen ik. R leerde ook iets nieuws, Titan en Jay namen het draven en galopperen voor hun rekening, en Sunshine zal ook wel eens moe van ons worden. Honderd keer zeggen dat ik mijn linkerhand te hoog houd of dat ik gedraaid zit, en wie aan de kant meekijkt, ziet meteen dat ze gelijk heeft, maar als ik zelf druk bezig ben komt niet alles meteen over. De 101ste keer opeens wel en dan heb ik iets onder de knie.

Het was het gedoe met trailer ophalen - paard laden - trailer terugbrengen zeker waard. We willen best nog eens, zolang Jay nog in Gribomont staat, met binnenmanege.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR