rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Leeg

Eigenlijk was het de bedoeling om Titan en Jay vanaf half februari een maand lang in Gribomont onder te brengen zodat Sunshine ons daar les kon geven, maar er was alleen plaats voor Jay. Nu kwam er onverwacht toch een box vrij voor Titan. Dat bracht in één dag veel veranderingen met zich mee.

Om te beginnen hadden we nu geen gezelschapspaard voor Titan meer nodig, dus brachten we Karquo, net schoon, terug naar Sophie. Hij begroette zijn oude kameraden schetterend. En passant vingen we nog een Shetlander die daar in de wegberm liep te grazen. Er kruipt altijd wel een van die kleintjes onder de draad door, met hun dikke vacht maakt het schrikdraad niet veel indruk op ze. Ook is Oliviers omheiningstechniek een uitdaging voor elke pony met een inventieve inslag.

Daarna transporteerden we Titan met de trailer van Anne-Cathérine. Ook in een 'vreemde' trailer drentelde hij zo naar binnen, fijn beest. We oefenden meteen een uurtje in de binnenmanege. Titan vond de springbalken die we op de grond hadden gelegd eerst maar gek, maar toen Jay erover was wilde hij ook wel. Jay is dergelijke spelletjes al gewend.

Ook Titan heeft een ruim opgestrooide box gekregen. Nog nooit zagen we een stalhouderij waar zoveel stro wordt verstrekt als bij Anne-Cathérine. Ons prinsesje-op-de-erwt maakt er altijd een hoge berg van en gaat dan decoratief voor My Little Pony liggen spelen.

jay

En nu zijn we weer thuis. Aan de overkant een bruin weiland, opzij en achter een groen. Leeg. Al onze paarden elders. Het uitzicht is er aanzienlijk saaier op geworden.

Even niet meer driemaal per dag voeren en water geven, daar wordt door anderen voor gezorgd. 's Ochtends uitslapen. Zomaar uit eten. Er zitten ook positieve kanten aan. En verder natuurlijk iedere dag aan het werk met Jay en Titan, en woensdag met Harissa, totdat ze alledrie weer thuis komen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR