rss
logo
 
zondag 22 juli 2018

In training

's Middags waren we bij Harissa om te zien wat ze de afgelopen week heeft geleerd. Achterwaartsgaan op heel subtiele teugeldruk en wendingen om de achterhand, toemaar. Voorwaarts is ze soms nog wel wat zwabberig en gauw uit haar evenwicht, maar ze doet het goed. Zelfs zo goed dat het bijna verdacht is. Komt ze binnenkort nog enorm in opstand of is ze gewoon zo vlijtig en gedwee van karakter? Dat merken we vanzelf. Momenteel doet ze in elk geval erg haar best.

harissa2

Over negen dagen zit haar tweede kostschooljaar erop, aansluitend gaat ze nog een week naar Grandvoir voor de master 'buitenrijden' en dan komt ze naar huis. Eindelijk.

's Avonds lieten we Jay vrij springen en over balkjes draven. Dat ging ook opperbest. Ze rekent zelf haar sprongen goed uit en gaat vrijwillig over de hindernissen, het is duidelijk te zien dat ze het leuk vindt.

Ook lieten we haar aan de hand meedraven.

Er gaat heel wat inspanning schuil achter deze achteloze opmerking. 'We lieten haar aan de hand meedraven' betekent dat de ruiter het paard aan het halstertouw leidt terwijl het draaft. Het is logisch dat dat alleen kan als de ruiter zelf ook draaft. Door mul zand. In een manege van 60x40 m. Dat is een heel eind draven en Jay is dat gewend maar ik niet. Ik loop genoeg maar draaf eigenlijk zelden. Hijghijg pufpuf, even bijkomen. Goeie training, paardensport.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR