rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Dan nu een duidelijk logje zonder Latijn erin

Er zijn diverse heuglijkheden te melden alleen had ik geen tijd. Er kon nog net gauw een logje af met wat cryptisch Latijn (wat ik zelf veelzeggend vind maar dat geldt niet voor iedereen).

Daaruit moest worden afgeleid dat de bouwvergunning voor het nieuwe huis rond is. Niet dat we de vergunning al in huis hebben maar de 'verklaring van geen bezwaar' waar alles van afhing wel. Nu kunnen we eindelijk verder.

Voor de paardenboxen daarentegen is geen 'verklaring van geen bezwaar' binnengekomen. Dat is ook heel goed. Als die verklaring er namelijk niet binnen de termijn is, wordt zij geacht te zijn afgegeven. Dat is ambtenarij, en het goede is dat als zo'n verklaring er niet op tijd is, er ook niet allerlei beperkende voorwaarden aan kunnen worden verbonden.

Goed. Dat is allemaal heel mooi. Het duurde even voor het tot ons doordrong na al die jaren wachten, maar dat geeft niet want nu is er toch geen aannemer architect of ambtenaar bereikbaar, die zitten allemaal aan hun paasbrunch.

Maar ook dat is niet erg. We zijn toch veel te druk. Harissa wordt opgeleid in het buitenrijden en dat betekent: ponying! Sunshine ponyde Harissa met Ruby, net als Jay vorig jaar, R reed Nemo en ik Gadget. Nou, en als we dan toch bezig waren kon R mooi ook het ponyen leren. Hij kreeg het touw van Tip en daar gingen we. Eerst een rondje door de bak om te oefenen en dan het bos in. Omdat R zijn handen vol teugels en touw had, maakte ik deze keer foto's. Zo staat hij er tenminste ook eens op.

pony

Het ging hem goed af, ook in draf en galop. Zo denderden we met vijf ruiters en zes paarden door de bossen rond Grandvoir. Na een paar honderd meter lag er al een dikke boom dwars over het weggetje, met avontuurlijke omwegen als gevolg. Het riviertje stroomde sneller dan anders maar we klosten er toch door. Omdat ik niet mijn handen vol teugels en touw had, moest ik dit keer kaart lezen, waar ik laten we zeggen weinig aanleg voor heb, maar we verdwaalden niet.

Morgen weer, één dagje training is natuurlijk niets. Om Jay en Titan ook te laten profiteren, transporteerden we ze aan het eind van de middag alvast naar Grandvoir. Dat zouden we tot voor kort een hele onderneming hebben gevonden maar nu is het al gewoon. De paarden wandelen ook zonder morren de trailer in.

Diverse heuglijkheden dus, zoals ik zei, en morgen nog meer.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR