rss
logo
 
zondag 22 juli 2018

Er was eens (2)

Ik kan bewijzen dat wij wel degelijk nu en dan iets heel anders doen dan paardrijden. Vanochtend stonden we met een medewerker van een grondverzetbedrijf in ons weiland. Het was een bekwame, to the pointe en methodische medewerker, die alles wat we afspraken noteerde zodat er geen loze beloftes konden ontstaan waar naderhand niemand meer aan zou denken tot het te laat was. Dergelijke grondverzetbedrijfsmedewerkers daar houden wij van. Het ging over het graaf- en drainagewerk voor de boxen en de longeercirkel, waarover we buiten met de grondverzetbedrijfsmedewerker overlegden terwijl haar blonde paardestaart wapperde in de ijzige wind. Familiebedrijf. Planning van het werk: half mei beginnen.

Na afloop bekeken we het huis in aanbouw van haar broer, niet ver van hier, dat ons interesseert omdat het lijkt op wat wij van plan zijn. De ruwbouw is net klaar en zo konden we ons alvast voorstellen hoe het er hier over een paar maanden uit zal zien. Het is goed dat we daaraan worden herinnerd en niet blijven denken dat het leven bestaat uit zorgeloze ritjes te paard door een bosrijke omgeving.

wolkupdate

Thuis werkte ik onze muurschildering bij. Onze roze wolk is nu bereikbaar en voorzien van een gevarieerde haag (ik had geen groene viltstift, dat is alles), de boxen en de longeercirkel staan op hun plaats. Het leek mij ook handig om de paarden op hun plek te hijsen, die kunnen nu eenmaal geen ladder op.

We moeten realistisch zijn. Deze muurschildering is belangrijk om te zorgen dat we bij ons project de werkelijkheid niet uit het oog verliezen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR