rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Wild

Mooi weer! Eindelijk dan toch. We maakten een testrit waarbij R met Titan Harissa op sleeptouw had en ik Jay reed. De test verliep goed, Harissa loopt netjes mee, dus voortaan kunnen we er met drie paarden op uit. Het is zo sneu als er steeds eentje moet achterblijven.

In het bos kwamen we zelfs een mens tegen, iets wat anders nooit voorkomt. Het was een vrouw met wandelwagen, die er begrip voor had dat Jay stokstijf bleef stilstaan en haar aanstaarde alsof ze een wild beest was.

Gisteren stonden er drie reeën in ons weiland toen we vertrokken. Ze keken niet op toen we dichterbij kwamen. Over het algemeen zijn paarden en reeën niet bang voor elkaar, te paard kun je een ree veel dichter benaderen dan te voet. Vandaag vloog er onderweg een imposante roofvogel op vlak voor ons. Ook van hem schrokken de paarden niet en de vogel zelf wierp ons enkel een arrogante blik toe terwijl hij wegzeilde.

Vanavond stonden er tegen zonsondergang ook weer twee reeën te grazen, een net achter de omheining en een in ons weiland. R zei wel: hee, dat gras is van Titan hoor! maar hij meende het niet. Wij gunnen een paar reeën best wat sprietjes, zeker als ze de moeite doen om ervoor over de omheining te springen.

Eindelijk begint het gras weer te groeien. Morgen halen we voor de laatste keer hooi, 30 balen, en als die op zijn is het gras hoog genoeg en kan het graasseizoen beginnen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR