rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Verkeerssituatietje

Zoals gepland haalden we nog een keer hooi. Omdat sommige balen wat losser geperst waren, deed Philippe er deze keer een paar extra bij. Dan kwam het toch neer op ongeveer hetzelfde gewicht als normaal.

Zodoende hadden we geen 30 maar 34 balen op ons karretje, en los geperste nog wel. Het was niet zo'n nette stapel als bij eerdere gelegenheden. Een beetje hoger ook. Beter niet te hard rijden en opgepast bij de verkeersdrempels. Het is ongeveer 17 kilometer over rustige weggetjes met het bekende Waalse wegdek. Live dangerously or not at all. We hielden wel de lading scherp in de gaten in de achteruitkijkspiegels, tenminste in het begin.

Alles ging goed. Toen we eenmaal op ons eigen weggetje vlakbij huis waren zei R: 'nou, de balen hebben het goed gehouden hè, nog even en we zijn thui... hee ho, nu is die stapel opeens veel lager!'

Inderdaad hadden enkele balen in het zicht van de eindstreep de vrijheid gekozen, zeker geen zin om te worden opgegeten, vreemd. Ze lagen her en der verspreid en versperden de weg, maar aangezien er toch haast nooit iemand voorbijkomt, konden we ze in alle rust weer opladen. We maakten alles weer provisorisch vast, ten slotte was het nog maar honderd meter nu, en reden het laatste stukje met een wiebelende stapel.

Niemand had iets bemerkt behalve onze eigen drie paarden en zij hebben beloofd het niet verder te vertellen. We willen onze reputatie van verantwoorde weggebruikers natuurlijk niet te grabbel gegooid zien.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR