rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Vlugjes Miegjes

Niet zodra was het warm weer of ze waren er weer: vliegjes. Diezelfde kleine irritante hemeltergende pesterige snertvliegjes als vorig jaar. Het was meteen niet meer uit te houden in de wei. Gewoon niet om aan te zien. Schudden, stampen, orenflapperen, schudden, flapperen, zwiepen. We deden de paarden hun kapjes om en ze kuierden er opgelucht mee weg.

Even later kwam Chantal. Waar we die kapjes vandaan hadden want Décathlon had ook zo vreselijk last. We leenden haar er een van ons om te proberen. Décathlon blij. Hij en Ritaruse krijgen er straks ook elk een.

Aan het eind van de middag toen ik net hooi aan het uitdelen was, stopte er een auto. Een meneertje stapte uit en wilde weten waarom wij de ogen van onze paarden verborgen. Ik legde de zegen der vliegenkapjes uit en maakte duidelijk dat de paarden er prima doorheen kunnen kijken en dat die kapjes niet schuren of drukken. Dat heb ik zelf getest, ja, uiteraard. Aha, zat dat zo, dan was het goed, want zijn vrouw had het zo'n vreemd gezicht gevonden en ze vroegen zich af waar het goed voor was, en toen had hij gedacht weet je wat, ik ga het vragen.

En babbeldebabbel, hij bleek tegenover het huurhuis te wonen dat we momenteel in optie hebben en wist misschien nog wel een ander adresje dat ook te huur was. Hij had nog meegebouwd aan ons huisje veertig jaar geleden, nu was hij met pensioen maar deed nog wel af en toe timmerklusjes en of ik daar-en-daar ook al geïnformeerd had want die-en-die had misschien ook wel oren naar verhuren en dan kwam het alle partijen ten goede. Etcetera etcetera. Vriendelijke man en goed op de hoogte van diverse dorpsaangelegenheden. Dat is het leuke van een dorp, er zijn veel meer mensen om mee te praten dan in de grote stad.

Intussen boorde R gaten voor weidepaaltjes in de bosrand achter het huisje. Maandag legden we al 16 meter aan en het gaat voorspoedig. Kwestie van boren, waterpas stellen, gat dichtstampen, volgende. En dan is er zo weer een dag voorbij zonder dat er tijd was om eten te koken. Een welbestede dag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR