rss
logo
 
zondag 22 juli 2018

Ongeregeld leven

Heel mijn dagritme in de war. Om negen uur zou Fred komen om Titan en Jay te beslaan. Dat vinden wij redelijk vroeg. Voor Fred is het dat niet, doordeweeks staat hij altijd om vijf uur op en op zaterdag meen ik een half uurtje later. Zelf komen we er gewoonlijk tegen acht uur uit, dus vroeg genoeg om de paarden gevoerd en zelf ontbeten te hebben voordat zijn busje de oprit oprijdt.

Komt hij al om half negen aanzetten. De paarden hadden hun ontbijt gehad maar wij nog niet, laat staan koffie. Ook was ik nog geheel ongewassen. Dat laatste was misschien maar goed ook, gezien de omstandigheden.

smid

Deze keer besloeg hij ze warm. Koud beslaan kan ook, maar dit is spectaculairder. Er ontstaat een hoop damp als het ijzer op de hoef wordt gepast en nog meer als het in de zinken emmer met koud water wordt gedeponeerd om af te koelen. De paarden zijn niet onder de indruk, wat mij iedere keer weer verbaast.

Het beslaan van twee paarden en nog even een blik werpen op Harissa's hoeven duurde ongeveer tot half twaalf. Bon weekend Fred, bedankt en tot volgende keer! Zo, nu alsnog ontbijten. Heeft wassen eigenlijk wel zin als ik zodadelijk het haardhout ga versjouwen? Even snel toch maar. Daarna meteen brood eten en dan aan het werk. En om vier uur zouden we met Sophie en Olivier een bosrit maken, zodat onze paarden ook eens kennis kunnen maken met die van hun, dus er was geen tijd voor thee tussendoor.

Paarden poetsen, zadelen en op pad. We waren nog niet weg of Titan kreupelde. Sophie keek ernaar, een lichte zwelling aan de koot rechtsvoor. Geen bosrit voor hem vandaag, terug naar huis maar weer. Zodoende was er toch nog gelegenheid voor koffie, vlak voor het avondeten. Toen pas! Heel mijn dag overhoop.

Als we morgen nu eens alles andersom doen, dus vlak na het opstaan warm eten en in de loop van de avond ontbijt, dan is er nog kans dat het leven weer in evenwicht raakt. Anders zie ik het somber in, moet ik zeggen. Geen koffie halverweg de ochtend hakt er bij mij nu eenmaal stevig in.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR