rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Nieuw model: de ligmaaier

De buurman van twee huizen verder heeft een zitmaaier. Hij heeft een flinke lap gazon en hij maait ook de berm van de overbuurvrouw even mee, dus het is hem gegund. Hij rijdt zijn rondjes en maakt een hoop herrie.

De naaste buurman is meer van het milieuvriendelijke. Hij heeft ook een flinke lap gras en moet met zijn elektrische maaiertje dus heel vaak heen en weer. Dat is meer een loopmaaier. Zo'n machientje maakt aanzienlijk minder lawaai.

Wij hebben voor en om het huisje ook een flinke lap gazon matig grasveld, dat de afgelopen twee jaar door R is gemaaid want als het doorschiet is het ook zo'n slordig gezicht. Dat kostte hem elke keer een paar uur achter de motormaaier. Broembroem.

Dit jaar hadden we een beter idee. Wij hebben toch drie zitmaaiers? We zetten met prikpaaltjes een stuk gazon af, de paarden vonden al dat frisse groene gras geweldig en gingen aan het werk. Twee vliegen in een klap. Geluidsarm bovendien.

grasmaaier

Harissa voerde het idee nog verder door. Ze ging erbij liggen en graasde gewoon door in een cirkel om zichzelf heen. Een ligmaaier. Een model waar maar weinig mensen over beschikken, volgens mij.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR