rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Wachten wachten wachten

Zo gaat het iedere keer. Eerst komt de fase van het keuzes maken in al onze projecten, voor de boxen, de roundpen, de verwarmingsinstallatie, de keuken de badkamer de vloer en alle andere onderdelen voor het huis, niet te vergeten de bestrating en de beplanting. Dat is vaak moeilijk genoeg omdat er zoveel opties zijn. Als er maar twee modellen kranen bestaan, kies je de minst lelijke van de twee en voilà, je kunt je wassen. Maar er zijn er tachtigduizend en als daarvan 90 % afvalt wegens lelijk, te duur of onhandig blijven nog altijd achtduizend mogelijkheden over. Teveel. Het probleem van de hedendaagse mens. Maar daar kom ik wel overheen, in het uiterste geval via ienemienemutte.

Dan de fase erna. Als de keus eenmaal is gemaakt kan er worden besteld. Lekker daadkrachtig. Oké, dus u had graag model Fritsfrats, ja? Tegen een prijs van plinkploenk. In maat zus bij zo en tig meter doorsnee in betonkunststofmultiplex met roze strikjes. Goed. Genoteerd, getekend, besteld. Voor mekaar.

Mooi, hèhè, een hele opluchting, we kunnen verder. En wanneer komt u graven/installeren/leveren?

Mogelijke antwoorden:
O, dat wordt wel na de bouwvak mevrouw.
Begin november. Ja nee, 2013 hoor, dat wel, haha.
Op zijn vroegst over zes weken. Als het goed is.
Hier staat een besteltermijn bij de fabrikant van acht weken, maar dat loopt vaak wel iets uit.

Met andere woorden, net als je je een voorstelling hebt weten maken hoe mooi het er allemaal uit gaat ziet, gebeurt er de komende tijd helemaal niks. Kan ik ook nog wel overheenkomen. Ten slotte loopt de tijd vanzelf door en hebben we intussen allerlei andere activiteiten.

Dat geeft allemaal niets. Waar ik echt niet tegen kan is de belofte 'dan beginnen we aanstaande woensdag' en dat er die aanstaande woensdag niemand komt opdagen. Ook geen telefoontje. Of een telefoontje met een vage nieuwe afspraak, afhankelijk van het weer. En dat daar niets tegen te doen is, ook niet naar een ander bedrijf stappen want dan duurt het nóg veel langer.

Grrrr. Dat moest mij een keer van het hart.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR