rss
logo
 
dinsdag 23 april 2019

Intussen, rondom het huisje ...

Na twee dagen graven hebben we nu een kuil en een hoop. Dat gaat heel vaak samen, zo vaak dat ik er een oud Chinees spreekwoord van kan maken: "Wie een kuil laat graven voor zichzelf moet niet klagen dat hij nog twee jaar tegen de hoop moet aankijken'.

Daar komt het wel op neer want alle slechte grond vol stenen wordt per vrachtwagen afgevoerd, maar de goede grond hebben wij straks weer nodig als het huis klaar is en de tuin wordt aangelegd. En dat duurt nog wel twee jaar, naar schatting. Goed dat er genoeg ruimte is in de wei, de paarden kunnen de zandhoop straks gebruiken als klimrots.

Intussen was het moment aangebroken, zei de architect, dat de chaises om het bouwterrein heen geplaatst moesten worden. Niet dat wij onmiddellijk doorhadden waar het over ging. Ten slotte is het woord chaise in gebruik voor een volkomen respectabel voorwerp waarvan iedereen weet dat het iets is om op te zitten, en wij konden niet aannemen dat dat in de bouwput ging gebeuren.

chaises

Maar nu ze klaar zijn, snappen we die benaming. Alsof we een partij keukenstoelen hebben ingegraven. Die ook de komende twee jaar blijven staan.

Het zal wel wennen. Bovendien kunnen we desgevraagd altijd beweren dat het Kunst is.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2019 - powered by InR