rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Huisje met uitzicht en *update* opzichter

Je hebt mensen met een schitterend aangelegde en onderhouden tuin, en je hebt ons. Ons huisje heeft een hoop grond eromheen maar geen tuin in de strikte zin van het woord, en momenteel al helemaal niet. Ik doe mijn best met mobiel tuinieren in potten en bakken, en dat ziet er ook wel weer knus uit. Geraniums en petunia's in overvloed en de clematis groeit en bloeit in zijn container alsof het zo hoort. Vanuit het weiland aan de overkant is dat een aardig gezicht.

huisje

Het gazon is ook geen klassieker meer sinds de vrachtwagens met hun laadbak vol keien en grond besloten dat het gemakkelijker was om daar overheen te rijden dan een moeilijke bocht te maken om de berk heen. Niet dat we dat erg vinden. Gras genoeg, en over een paar maanden komt de aannemer met zijn bulldozer en maakt het nog veel erger.

Vanaf de andere kant hebben we een mooi uitzicht op het daar gaande zijnde degelijke vakwerk.

strim

Het is R, die langs de hele de omheining een strook gras wegstrimt dat anders tegen het schrikdraad aan groeit en lekstroompjes veroorzaakt. Het is een heel eind strimmen, maar dat hoort bij weilandonderhoud. Als ik geen foto's sta te maken loop ik achter hem aan met de hooihark en hark de sprieten bijeen, die we in afgepaste porties in het weiland werpen waar de paarden ze kunnen verorberen.

ventje

Zo dragen we allemaal een steentje bij, ook Het Ventje, altijd belast met de supervisie over alles.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR