rss
logo
 
dinsdag 11 december 2018

Spare rib

Het lijkt misschien of hier alles idyllisch is en er bij I+R nooit iets gebeurt. En eigenlijk mocht ik van R niets vertellen, maar het is nu eenmaal een mijlpaal: R's eerste val. Eens moest het gebeuren en ik vond al dat hij het lang uitstelde, maar welnu dan. Zelf ben ik trouwens ook niet in het zadel gebleven.

Er was geen houden aan. Alle drie de paarden (Harissa was mee aan een touw) schoten in dicht struikgewas als een speer ervandoor, opgeschrikt door we-weten-niet-wat, waarschijnlijk wild. Na enkele tientallen meters in volle galop hebben we ons maar laten vallen. Het was dat, of in de takken blijven hangen. Dan liever min of meer veilig op de grond. Waarschijnlijk is Jay toen nog even over R heen gedenderd.

Ik kwam eraf met wat blauwe plekken en een scheur in mijn broek, en we vonden de paarden al gauw weer. Titan keek R aan van 'erm, tja ...' en bleef netjes staan wachten, terwijl we Harissa en Jay een eindje verder samen terugvonden, Harissa met een flinke pluk gras tussen de tanden en een blik van 'hee, zijn jullie daar, was leuk hè, rennen ...' en Jay die me van onder haar prachtige wimpers lief aankeek alsof we net een nieuw dressuurtrucje geoefend hadden.

We stegen weer op, eerst een eind kalm stappen, een drafje en toch ook nog maar een galopje zodat het allemaal niet te dramatisch kon worden opgevat, en na drie kwartier waren we weer thuis. Dat hadden we ook weer meegemaakt.

Na een uur had R toch wel pijn in zijn zij. Hij geeft dat niet graag toe maar het was onmiskenbaar. Dus vanochtend even naar het ziekenhuis in Libramont voor een foto. Om kort te gaan, rib nummer 10 rechts gebroken op twee plaatsen. Behandeling: geen, met zes à acht weken groeien de stukken vanzelf weer aan elkaar.

sparerib

Tot die tijd pijnstillers en de eerste tien dagen kalm aan, zodat dat losse stukje niet aan de wandel gaat. Niet rijden. Voorzichtig gaan zitten en opstaan. Bukken valt ook niet mee, maar inmiddels heeft de patiënt ontdekt dat hij de pc (onder de pc-tafel) kan aanzetten met zijn linkervoet. Dat is mooi. Zo kan hij in elk geval nu en dan een filmpje bekijken als hij even niet meer weet hoe hard onze paarden kunnen rennen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR