rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Naar het strand

Intussen vorderen de werkzaamheden, zij het in Echternachiaans tempo: twee passen voorwaarts, een achterwaarts. De round pen is klaar, inclusief de wandbedekking waartoe we toch maar besloten hebben, om uitspoelen van de grond tegen te gaan. Beplanting is later mogelijk, al moet ik voor elke plantensoort die de kweker voorstelt eerst uitzoeken of deze niet giftig is voor paarden. Dat geldt in elk geval voor alle wintergroene soorten. We denken nu aan Stephanandra.

Het nieuwe speelgoed moest natuurlijk uitgebreid worden besnuffeld. Jay wilde het zand zelfs proeven, je weet maar nooit als paard, het kán eetbaar zijn. Nu het nog maar net is gestort, gaat het lopen nog wel erg zwaar, en bij 33° is meer dan een proefrondje ook niet verantwoord. Het echte werk komt later.

roundpen

De pas achterwaarts werd vanochtend gezet. Het mannetje van de betonbekisting voor de boxen kwam, na veel gesoebat door R, maar hij moest al gauw weer ophouden. De uitgegraven bodemmaten kloppen niet, de graafmachinist heeft verkeerd gemeten. Na een hoop heenenweergetelefoneer met de graaffirma en met achterlating van planken en betonmatten vertrok het betonmannetje weer, mopperend, en hij had gelijk.

Gevolg: binnenkort nog een keer de graafmachine aan het werk, uitstel voor de boxenbouwer tot na de bouwvak, en diepe stilte rond het terrein. Chômage technique. De paarden staan met het hoofd naar beneden te wachten tot het onweer lostbarst en verder kan iedereen nu naar het strand.

Behalve wij, want wij hebben een afspraak in de stad, met de architect. Hopelijk heeft die airco.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR