rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Eigen baas

We zijn weer eigen baas, voorlopig. De graafmachinist kwam spontaan opdagen en heeft de omtrek van de boxen alsnog goed uitgegraven onder kritisch toezicht van R. Het lijkt ons nog best moeilijk om een goed uitgezette rechthoek van 8,5 x 14 meter verkeerd uit te graven maar dat was ze toch gelukt. Hoe dan ook, nu is het voor elkaar, morgen worden de graafmachine en de wals opgehaald en dan kunnen wij zelf weer aan de slag.

Eerst moet het terrein schoon. Er liggen wat stenen en hopen zand, dat is niet veel werk. En daarna gaan we beplanten. Langs de onderrand van de round pen zetten we wat bomen en struiken, dat ziet er mooier uit dan een kaal stuk grasland en het is leuk voor de vogels. Dat bosje moet dan weer worden afgezet met paaltjes en draad, anders eten de paarden alles op voordat we 'hee scheer je weg' kunnen zeggen, zo zijn ze wel.

Zelf aan het werk is enorm veel leuker dan een bedrijf achter de vodden zitten en afwachten of er iemand komt. Het is dat het grondverzet niet door ons kon worden gedaan, anders ...

Bovendien is dit een aardige oefening voor de grote haag, straks. Zo kunnen we zien welke struiken en bomen het goed doen hier.

In de planning onder meer twee esdoorns, seringen, jasmijn, lijsterbes, hazelaar en nog wat lokaal struikgewas. Ha, planten, we hebben er zin in. En zeg niet dat we moeten wachten tot het najaar want dat doen we mooi niet. Desnoods begieten we de jonkies iedere dag met emmers water, als er toch nog een soort zomer aan komt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR