rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Het is binnen

Ons hooi. Hoewel het weer geen enkele reden tot ongerustheid gaf, was het toch nog even spannend. Olivier zou eergisteren komen laden maar kwam niet opdagen, en nadat ik hem een nieuwe garantie had afgeperst leek het gisteren weer mis te gaan. Bovendien vielen er opeens 30 spatjes regen (persoonlijk door mij geteld). Het scheelde weinig of ik was hem met de hooivork in de hand gaan opzoeken, maar gelukkig weerhield R mij door middel van verstandige praat.

Even later kwam de tractor ons weggetje oppruttelen en toen was alles weer goed. Zijn zoontje (2) was er ook bij, bij gebreke van oppas, en al had ik mij voorgenomen niet de rol van babysitter op mij te nemen als er ook gehooid kon worden (veel leuker), kwam dat er toch van. Als de hooistapel op de kar namelijk hoger komt dan drie lagen kan ik er niet meer bij, dan moet Olivier de balen opsteken met de vork en heb ik weinig meer te doen.

En het was nog leuk ook. Het is een onvermoeibaar ventje dat niet praat en het ook na tachtig keer nog steeds prachtig vindt als ik hem net op tijd van de laatste baal til voordat Olivier daar de hooivork insteekt.

Verder was het hooien warm en kriebelig zoals altijd, maar dit keer hadden we eraan gedacht iets met lange mouwen aan te trekken. Dan maar nóg enkele graden warmer, onbeschadigde onderarmen zijn het waard.

Vandaag hebben we 'vrij', voorafgaand aan nog een dag laden en lossen met het hooi van Philippe, en kunnen we luxueuze luie dingen doen zoals logjes schrijven en kalenderonderhoud. Woehoew.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR