rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

's Morgens en 's avonds

Nu het zo warm is spannen we ons alleen 's ochtends en 's avonds in. R strimde nog voor de koffie de refus in het achterveld en ik drukte bij de boxen en de round pen dunne paaltjes de grond in om te zien hoe de binnenomheining daar moet gaan lopen.

Er bestaan vast mensen die zich dat met hun ogen dicht kunnen voorstellen, of het kunnen uitrekenen, maar zo ben ik niet. Ik heb hier en daar een paaltje nodig om mij in te leven, en die routes van het huis naar de boxen loop ik real time langs om te zien of ze logisch zijn. Als er een auto of tractor langs moet kunnen, spreid ik daarbij mijn armen wijd uit om te weten of de bochten niet te krap bemeten zijn. Simulatie, een ook in de luchtvaart gewaardeerd begrip. Soms mompel ik onderwijl ook nog broembroem, maar alleen als er niemand bij is. Of luchtverkeerssimulatoren dat ook doen, weet ik niet, maar mij helpt het wel.

Overdag doen we verder niet bar veel. Met een boek op het tuinbankje in de schaduw. Binnen is het 28°, buiten 31.

Toen het 's avonds een beetje afkoelde maakten we een wandeling met de paarden, dat was alweer een tijdje geleden. Wandelen naast je paard is een van de leukste activiteiten die er zijn, je kunt dan tenminste hun gezicht eens goed zien, iets wat zelden lukt als je erop zit. Bovendien zijn de onze goed opgevoed en lopen keurig mee zonder duwen of trekken.

Een avondwandeling met de paarden is de fijnste afsluiting van een warme dag die ik mij kan wensen. O, en daarna douchen, dat is dan nog wel nodig.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR