rss
logo
 
vrijdag 20 juli 2018

Het eerste bedrijf

Binnenkort in dit theater. Een Mannetje van een van de aannemersbedrijven die op dit eigenste moment aan de offerte voor de ruwbouw van het nieuwe huis zitten te rekenen kwam langs om het te slopen object in ogenschouw te nemen. Of er ook asbest in zat en spouwmuurisolatie en geverfd hout en dergelijke, allemaal materialen die op verschillende manieren moeten worden afgevoerd. Dat is van belang voor de offerte.

Het te slopen object. Wilt u wel een beetje op uw woorden passen, meneertje. Dat is ons dak-boven-het-hoofd, waar wij nog de hele barre winter die in aantocht is gezellig en knus zullen doorbrengen. Waar wij ons de afgelopen drie jaar erg thuis zijn gaan voelen en waar wij helemaal aan gehecht zijn geraakt. Home sweet home with a view.

sloopobject

Wanneer wij het huisje leeg konden opleveren, wilde hij ook nog weten. 'Zo vroeg mogelijk', zei R. 'Zo laat mogelijk', riep ik, maar we bedoelden allebei hetzelfde. Hoe eerder de bouw (en dus voorafgaand de sloop) kan beginnen hoe beter want het moet toch gebeuren en we hebben al zo lang gewacht. Maar het is niet de bedoeling om gauwgauw nog voor de winter het huisje te slopen en dan zes maanden vorstverlet uit te zitten alvorens de eerste graafmachine het terrein op rolt, dat er dan inmiddels geheel verruwd en desolaat bijligt en waar natuurlijk eeuwig gure winden om de rotsen waaien. Dergelijke tonelen stel ik mij voor. Dus dat slopen kan best wachten tot vlak voor de geplande bouwstartdatum.

Hoe dan ook krijgen we niet vóór 15 oktober een datum te horen, dan sluit de termijn voor het indienen van de offertes. Maar dit werkbezoek was toch een teken dat er echt iets gaat gebeuren. Maar goed ook eigenlijk. Anders zijn we straks zo gewend aan de status quo dat we ons niet meer kunnen voorstellen dat zich hier ooit nog andere scenes zullen afspelen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR