rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Degelijke planning

Na een paar dagen propvol onverwacht socializen tot zelfs na middernacht, waarover misschien ooit meer als ik tijd heb, komt er nu een tamelijk oningevulde periode. Lekker, nu kunnen we plannen maken. Wat gaan we doen? We somden wat projecten op: op zoek naar een tractor, het ontbrekende stukje houten buitenomheining plaatsen, het laatste hek in elkaar zetten, planken en haken in de sellerie.

In een degelijke planning past een prioriteitstelling. Welke activiteit van dit lijstje pakken we het eerst aan? De omheining is wel een mooi rond projectje, goed te overzien, nog maar enkele tientallen meters, en je hebt er droog weer bij nodig. Goed, dan doen we dat.

Alleen ... ahum. Wat we afgelopen week deden was het in orde maken van de binnenomheining. Daarmee hebben nu de paarden vanuit het ruïneveld en het achterweiland vrije toegang tot de boxen. Ze kunnen daar in en uit zoals het ze uitkomt zonder dat wij regulerend optreden. Het is een experiment. Als ze er een zootje van maken, moeten we iets anders bedenken. Tot nu toe valt het mee, ze hangen daar vaak wel wat rond, vooral als wij er ook zijn, maar maken niet echt brokken.

boxopen

Maar wij zijn nu wel onze ontbijt-, lunch- en koffieplek op de betonplaat kwijt. Je kunt daar niets laten staan, aan het rieten bankje wordt geknabbeld en je wilt ook niet dat de paarden een hap van je boterham met jam nemen.

Het zou dus wel handig zijn om toch ergens een klein terrasje te hebben op een plek waar geen paard kan komen. Achter de roundpen bijvoorbeeld, mooi uitzicht over het dorp en meteen goed zicht als er iemand staat te longeren of andere kunsten uithaalt in de zandbak. Kopje koffie erbij, goed plan.

terrasje

Dus stak R gisteren voor de ogen van het toegestroomd publiek de eerste spa in de grond. Vandaag groeven we door en haalden we tegels en ander materiaal. Een paar dagen flink doordouwen en het is klaar. Zo'n prioriteitenlijstje moet natuurlijk ook weer niet te dwingend worden.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR