rss
logo
 
woensdag 26 september 2018

Variatie

Er heersen gevarieerde weertypen, soms allemaal tegelijkertijd. Echt een dag om mijldingen te melden. Bijvoorbeeld dat het nieuwe terrasje bij de roundpen af is. Geen foto, want het oogt nog totaal niet. Een rijtje tegels met niets erop, daar is niets aan. Het wordt pas leuk als er stoeltjes staan, met R erop, die met een kritisch oog de verrichtingen van de paarden beneden beziet. En die stoeltjes zitten in de opslag dus dat kan nog even duren.

Verder werd ons alweer een huis in het dorp aangeboden om tijdelijk in te wonen, dat is nu al het derde. Het eerste was te groot, het tweede is niet meer zo zeker, er is sinds de vorige keer dat we een kijkje namen bar weinig gebeurd. Mijn theorie is dat het uit is met de handige jongen en dat de eigenares ons niet durft te zeggen dat het huis niet voor de winter klaar is. Geen flauw idee of deze theorie strookt met de werkelijkheid, maar daar komen we binnenkort achter.

Inmiddels heb ik steeds minder zin om te verhuizen en bivakkeer ik nog liever in een houten huisje in ons weiland in afwachting van betere tijden. Tenslotte gaat er niets boven wonen op eigen terrein. Dat dat zal leiden tot gesleep met gasflessen verdring ik snel tot nader order.

berk

We topten de twee berken. Het is voor hun eigen bestwil, al beseffen ze dat nog niet, maar als het straks stormt zullen ze ons dankbaar zijn en die top is binnen twee jaar weer aangegroeid. Het bijzondere aan deze actie was dat we er om 17.00 uur aan begonnen nadat we al de hele dag druk bezig waren geweest, en dat terwijl wij heel goed weten dat zagen zo gebeurd is maar opruimen na afloop de rest van de dag in beslag neemt.

Het was R's schuld. Hij weet best dat als hij zegt 'zal ik even de de zaag p...' ik al de garage ingerend ben voor het gereedschap, touw en een paar handschoenen. Ik kan helemaal geen weerstand bieden aan dergelijke toverformules en takken slepen is een van mijn favoriete bezigheden.

Het leverde een enorme berg op, tot vreugde van de paarden, die opeens ook graag berk bleken te lusten en onze nette stapels door elkaar gooiden. Zodoende duurde het verslepen iets langer dan gepland maar het was wel extra gezellig.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR