rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Beweging

Vorige week toen we aan het nieuwe terrasje werkten, hebben de paarden in de wei lopen luieren. Dat is eigenlijk niet goed, maar een mens kan niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Bovendien is voor rijden en aan terrasjes werken allebei droog weer nodig. Niet helemaal waar maar het is een uitgangspunt.

R begon met het boren van de gaten voor de omheiningspalen, ook zo'n klus waarvoor het niet moet regenen en die liefst zo snel mogelijk af moet. Niet dat het dringend is maar het is leuk om het klaar te hebben. Om te bewijzen dat we can quit anytime, gingen we vanochtend toch een eind rijden. Met Titan en Harissa, tweeënhalf uur, mooie tocht, kil maar droog herfstweer. Het bos is prachtig en we kwamen zoals altijd niemand tegen.

Weer thuis groef R verder maar ik kan pas wat bijdragen als er latten geschroefd gaan worden. En Jay had intussen nog steeds geen poot verzet. Daar moest wat aan gedaan worden, zij heeft ook recht op voldoende beweging. Je hebt twee jonge merries of je hebt geen twee jonge merries. Dat heeft nu eenmaal consequenties.

Toen ik de wei in liep, kwam ze meteen naar me toe. Ha fijn, aandacht! We maakten een kortere rit, waarin ze vooral heel vaak wilde omkeren. Het was wel leuk in het bos maar had ik dan niet door dat het was gaan regenen? Zo werden we verdorie helemaal nat. Na een uur moest ik toegeven dat ze gelijk had. Alles droop. We doorwaadden nog een minuscuul beekje bij wijze van mijlpaal, om toch iets nieuws en bijzonders te hebben gedaan, en maakten rechtsomkeert.

R had na twee palen de boor erbij neergegooid en zat binnen aan de thee met brownies. Die had ik ook wel verdiend, evenals een warme douche. Alweer nat. Ja. Zo blijf ik bezig.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR