rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Je marche derrière

Ik loop achter. Even niet opletten en er is een week voorbij. Ik kan melden dat mijn stijve spieren van laatst allang weer over zijn, maar verder is de schade niet in te halen, weblogtechnisch gesproken. Een opsomming van feiten is alles wat er in zit, en dat terwijl er zoveel drama en spanning had kunnen worden opgebouwd als ik maar de goede gewoonte van een dagelijks logje had aangehouden. Enfin. Tant pis. C'est comme ça. En woorden van die strekking.

Nou, les points sur les i, hop. Zoals voorzien maakten we de omheining af. Helemaal af, een dag graven en schroeven en voilà quoi. De uitstraling van een landgoed, al zeggen we het zelf. Ja, wel in het klein dan hè, mais quand-même. Prachtig. Nu nog een hek, het laatste.

We sleepten de round pen met de paillasse, waarop twee kleine bielsjes gemonteerd, en met het door mij eigenhandig gevlochten hooitouw. Het ging. Het touw brak (nog) niet. Met de tractor zal het gemakkelijker gaan, maar allez, zoals Marie-Antoinette al wist: als het volk geen tractor heeft moet het zijn bak slepen met de auto.

sleep

In dat kader bezochten we twee tweedehandstractorhandelaren, wat leerzaam was. We weten nu wel wat het moet worden. Bovendien kwam ik het verschil tussen een gyrobroyeur en een broyeur à fléaux aan de weet, wat heel belangrijk is want die hebben we ook nodig, evenals een bak om zware spullen in te transporteren (un bac à transporter des trucs lourds).

Mijn inschatting wat betreft de vertraging van ons 'eerste' huurhuis bleek te kloppen, al zei de eigenares er niet bij hoe het kwam. Dat wordt wel voorjaar. Maar het hindert niet want al zijn de offertes van de bouwbedrijven voor het nieuwe huis nu binnen bij de architect, we weten nog niets. Misschien volgende week, R denkt pas over twee drie maanden. We zien wel. On verra bien, een veelgehoorde uitdrukking.

A bientôt!


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR