rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Het komt eraan

Behalve vanwege de tractor was de vrijdag ook bijzonder doordat Fred alledrie de paarden rondom kwam beslaan. Hij begon om half vijf en hoewel zijn stagiaire meewerkte, was het drie uur later toen alle ijzers erop lagen. Toen was het allang donker. Welbedankt weer, Fred, en tot de volgende keer. Ja, dat wordt dan eerste kerstdag, zei hij. Wat!? Grapje. Maar hij had gelijk. De volgende beslagbeurt, over twee maanden, is 25 december. Midwinter. Onvoorstelbaar.

Maar dat het echt die kant op gaat, was vandaag te merken. Wintertijd, om half zes al donker. Overdag veel wind. Regen. Hagel. Bij de buren waaide de trampoline over het hek. De spanning viel een paar keer weg. Ik hou niet van wind, en al helemaal niet van storm, maar die trekt zich niets aan van wat ik vind.

De sparren in onze bosranden staan al woest te zwiepen maar dat is niets bij de storm die ons voor morgen is voorspeld. We ruimden rondom het huisje en bij de stallen alles op wat los lag. Ik sjorde het dekzeil over het haardhout vast, we sleepten het rieten tuinbankje van het nieuwe terrasje naar beneden, de paarden staan veilig in het ruïneveld en kunnen schuilen in de boxen. Meer kunnen we niet doen.Verder is het gewoon een kwestie van afwachten hoeveel bomen er omver gaan terwijl ik samen met Het Ventje, die ook niet van storm houdt, de dag doorkom met een dik boek, oordoppen, en een dekbed over mijn hoofd. R zit natuurlijk weer nergens mee, die denkt zoals altijd dat het wel mee zal vallen. We zullen zien.

* 28 oktober 12.00 uur: Wat een non-event. Tot nu toe gewoon een wat winderige herfstdag zonder crisisweer. Niet dat ik zit te wachten op omgewaaide 40-metersparren maar na alle spektakelaankondigingen is dit wel een beetje een afgang, stormtechnisch gezien. *


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR