rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Flashback na flashback

Na een heleboel gedoe (hiermee vat ik even snel samen wat R aan zweet en hoofdbrekens heeft gestoken in het overzetten van al mijn files, het in- en weer uitschroeven van harde schijven, het uitbouwen en weer terugzetten van videokaarten en het af- en aansluiten van toetsenborden muizen kabeltjes en stekkertjes, en niet te vergeten het stofzuigen van alle ic'tjes bitjes en bytes), waar was ik, o ja, na al dat gedoe heb ik nu een nieuwe pc. Gebruiksklaar. Met windows 8. Punt een.

En een nieuw weblog tool. Het oude, licht primitieve CoffeeCup, waar ik blindelings mee overweg kon omdat ik aan zijn eigenaardigheidjes gewend was, wilde opeens geld. Ja, dan konden we net zo goed op zoek gaan naar een iets minder primitief tool. Dat wordt dan wel erg wennen na al die jaren waarin ik de knopjes en de mapjes en de codes met mijn ogen dicht kon vinden, maar dat is de vooruitgang. Het schraapt de roest af van de oude hersenen. Goed doel.

Ik zeg 'we konden op zoek gaan' maar dat zoekkarweitje werd natuurlijk ook uitgevoerd door de felwvhguevd. Zelf ga ik in zo'n geval met de armen over elkaar zitten wachten waar hij mee op de proppen komt, en gelijk heb ik, al zeg ik het zelf want R kan dat heel erg goed. En wat kwam eruit, na uitvoerig vergelijkend gezoek? Expression Web 4, een Microsoft-product. En toch gratis. Surprise surprise.

En of het bevalt? Ha. En óf. Het is precies DreamWeaver 4. Goeie ouwe tijd, jaren- en jarenlang gebruikt voordat CoffeeCup zelfs maar bestond. Met DreamWeaver kon ik lezen en schrijven, en niet te vergeten synchroniseren. Zo praktisch. Sophisticated. Uitgebreid. Vroeger, toen had je nog eens moderne webtools.

Terwijl ik met de nieuwe aanwinst alle handigheidjes uitprobeerde, slaakten mijn hersenen vreugdekreten van herkenning. Ik kreeg de ene flashback na de andere. Niks roest. Het kwam weer helemaal terug, als de dag van gisteren. Wat zeg ik, als de dag van vandaag. Vanaf nu zou het webloggen stukken vlotter en beter gaan. Roetsj, mee met de vaart der volkeren als het ware, dankzij het nieuwe tool.

Ja. Nou ja. Ik zei niet dat de inhoud van dit weblog nu opeens gaat veranderen hè. Morgen gewoon weer een gewoon logje. Over de paarden. Daar is altijd wel wat nieuws over te zeggen. Je moet het paard uiteraard niet met het badwater weggooien.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR