rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Maarwatishet

'Weet jij nog wat dit is?' 'Geen idee.' Dit hebben we terwijl de grote volksverhuizing gaande was wel twintig keer tegen elkaar gezegd. De verhuizing zelf verliep vlot, er was plaats genoeg op Sunshine's hooizolder en het was minder dan we gedacht hadden.

Maar toch een volwassen vrachtwagen vol. Terwijl de drie man van het verhuisbedrijf en R losten, probeerde ik snel te ontdekken wat er op de dozen stond of in de pakken zat die voorbijkwamen. Er waren wat spullen die we meteen mee naar huis wilden nemen.

Dat viel niet mee, zacht gezegd. Al het opslagspul is drie jaar geleden door de verhuizers zorgzaam ingepakt in ondoorzichtig bubbelplastic, dat moet als het bestemd is voor opslag. Dat is wel netjes en stofvrij, maar ook verhullend. Alles ziet eruit als 'vormloos voorwerp in ondoorzichtig bubbelplastic'.

Oogst: twee tuinstoeltjes, mijn gitaar en een doos kerstversiering. De eerste waren gemakkelijk te herkennen en die doos stond toevallig bovenop.

We gaan binnenkort wel een middagje terug naar Sunshine's zolder en pakken dan op ons gemak en met goed licht een paar dozen uit (en weer in). Ik wil nog op zoek naar de Japanse theepotjes, enkele boeken en mijn els. Ik heb een verstelkarweitje te doen aan een van onze zadeltassen en daarbij is de leerels onmisbaar. Hij is ongeveer 10 cm lang.

Met dertig kuub ingepakte inboedel levert dat een nieuw gezegde op: zoeken naar een els in een hooiberg. Of is een nieuwe els kopen toch een beter idee?


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR