rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Nieuw nieuws

Wilde ik gisteravond een logje tjokvol wetenswaardige nieuwtjes schrijven ... En was ik net halverwege het intypen van een extra wetenswaardig extra nieuw nieuwtje ... Was het dus net op dat moment extra spannend ... Valt de spanning weg.

En maar goed ook. Allereerst was het een goede gelegenheid om bij het gezellige licht van een paar waxinelichtjes weer eens ouderwets samen op de bank te zitten. Ten tweede waren die ochtend net de nieuwe gitaarsnaren in de brievenbus gevallen. Ten derde betreft het geen elektrische gitaar. En ten vierde sneeuwde het toen al en heeft het de hele nacht doorgesneeuwd, zodat ik vanochtend mooie sneeuwfoto's kan plaatsen.

sneeuw1

De paarden waren blij ons te zien. Het karige gras dat nog over was na de herfst is nu onbereikbaar en als ze aan de blaadjes van de beukjes knabbelen, valt ze een lading sneeuw op het hoofd. Een flinke baal hooi bracht ze weer in opgewekte stemming. Niet dat ze al echt hongerig waren maar ze weten graag waar hun volgende maaltijd vandaan komt. Er ligt al wel 10 cm en het sneeuwt nog steeds, voorlopig zijn ze helemaal op hooi aangewezen.

Verder had ik juist gisteren de bolletjes en het zaad voor de mezen opgehangen. En ook voor ons en Het Ventje is er genoeg eten in huis. We hoeven nergens heen. Ik ben gek op sneeuw. De chocolademuffins komen net uit de oven. En nu ben ik lekker brood aan het bakken. Hiephiep.

sneeuw2

Dan nog de nieuwtjes die gisteren nieuwer waren:
a) De post bracht de kentekenplaat voor de tractor, zodat we die nu eindelijk geleverd kunnen krijgen.
b) We hebben een bouwbedrijf gekozen waar de deskundigheid, zorgvuldigheid en het ontbreken van elke neiging om midden in het werk failliet te gaan etc etc van afstraalt.
c) Bijgevolg hebben we ook meteen een begindatum van de werkzaamheden. Op de achtergrond van sneeuwfoto 2 is ons huisje te zien. Kijk nog maar eens goed want over drie, of dik drie, nou, zeg vier, maanden is het weg. In maart gaan we verhuizen. Is de planning. Mits het huurhuis dan klaar is. Nou, is dat een spannend nieuwtje of niet. Voor ons in elk geval wel.
d) De verwarming doet het na een tijdje klungelen weer prima. En we hebben olie te over. In maart kunnen we het meeste maar beter hebben opgestookt want anders moet het tegen betaling worden weggepompt voordat de sloop van het huisje begint. Hoe minder er dan in de tank zit, hoe beter. Woehoe. Laat de winter maar komen.

O nee, die is er dus al. Tralalalala.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR