rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Weer groen

Het ziet er buiten nu zo anders uit dan donderdag dat dat laatste logje volledig achterhaald is. Het is nu weer van dittem. Lekker soezen in de zon.

weerzon

Alle sneeuw is weg, op enkele plukjes in de berm na. En het is droog, maar we kunnen niet met de paarden het bos in vanwege de jacht. We hoorden ze vanochtend al knallen. Voor één keer worden de jagers tijdens hun vermaak niet kletsnat geregend. Eigenlijk wel jammer, ik vind altijd als ze dan toch zo nodig schietend door het bos moeten lopen, dat ze er dan ook wat voor over dienen te hebben. Drup in de nek, verkoudheden, bevroren tenen, nat kruit. Niet dat het allemaal te makkelijk voor ze is.

Ons idee om de paarden net als vorige winter een maand in Gribomont onder te brengen om in de binnenbak met ze te kunnen trainen is gestrand. Er is geen plaats, alle boxen zijn bezet. Wat we wel kunnen doen is de paarden een of twee keer per week daarheen transporteren zodat we les kunnen krijgen van Sunshine. Goedkoper ook, we betalen dan geen boxhuur maar huren alleen de bak af voor een paar uur 's avonds.

Voor dit plan is het handig om twee factoren in orde te hebben. Eén: paarden die gemakkelijk laden. Check. Twee: een eigen trailer. Check, sinds gisteren. Een kennis bood ons haar uitstekend onderhouden trailer voordelig aan en leverde hem meteen af. Hij staat al naast de boxen geparkeerd alsof hij er altijd heeft gestaan. Een trailer hoort erbij. Volgende week de tractor nog en dan zijn we compleet. Niets meer nodig.

Nou ja, een huis, maar dat zit in de planning.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR