rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Buiten

Maandag belde Sophie. Of R eens naar haar nieuwe pc kon kijken, ze heeft er een gekregen maar die deed niets. Zwart scherm. R kwam, zag en overwon, kwestie van stekkertjes omsteken. In drie minuten weer buiten. Het is dat je daar nerdy kennis voor nodig hebt, anders had ik het ook kunnen doen. Vanochtend belde ze opnieuw, nu was er geen internet. Weer bijna hetzelfde, niets moeilijks maar je moet het dwarsliggende onderdeel weten te vinden en daarvoor moet je begrijpen hoe het geheel in elkaar steekt. Weduwen en wezen die zelf niet over dat soort kennis beschikken, roepen dan super-R te hulp. Gelukkig wonen we vlakbij.

Nu we toch bij Sophie waren, maakten we kennis met het ezeltje dat Timéo voor zijn derde verjaardag heeft gekregen. Het is een wollig diertje en het heet Ieou. Er is een zadeltje bij met een riempje vooraan waar meneer zich aan vast kan houden, en zo haalt Sophie haar zoontje uit school. Niet veel kinderen krijgen bij mijn weten een dergelijke opvoeding.

Verder aaiden we Emma, Halto, Joyce, Maggy en le Petit Robert, allen honden, en een aantal katten van wie ik de namen niet weet. Ook het varkentje kwam ons tegemoetknorren. Dat heet Bifi, een naam met humor zullen we maar zeggen, in elk geval is het niet bestemd voor de slacht. Tenslotte bekeken we de veulens van dit jaar die nu niet meer in hun wei ver weg staan maar vlak achter de stallen, onder andere het broertje van Harissa met moeder Jem-Laika. Ik vind het leuk de familie van onze eigen paarden persoonlijk te kennen.

buiten

's Middags maakten we met Titan en Harissa een korte rit. De bosgrond was op de meeste plaatsen nog bevroren en het was hier en daar glad. We deden het dan ook kalm aan. Jay moest thuisblijven, die komt morgen aan de beurt. Daarna hooi voeren en water bijvullen en het werd alweer donker.

Een buitendag. Thuis wachtte Het Ventje op ons. Mijn oren gloeiden en ik was helemaal rozig. Heerlijk. Wat ben ik toch blij dat we op het platteland wonen, waar altijd wat te doen is.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR