rss
logo
 
dinsdag 11 december 2018

Hij staat

Het was tijd voor de kerstboom. Waarom? Gewoon. Ik weet ook altijd precies wanneer het knikkertijd is. Noem het instinct. Dat is best een sterke impuls, die zorgt dat I+R, verder heel normale mensen, met een schep het bos in trekken, daar een mooi boompje uitzoeken, het mee naar huis slepen en het dan versieren met mooie gouden ballen en lichtjes. Schittering in donkere dagen. Allemaal heel natuurlijk.

Alleen is hij deze keer nogal groot uitgevallen. In het bos viel het erg mee toen R hem uitgroef, een acceptabel boompje, een heel klein stukje groter dan ikzelf. Hoe het mogelijk is dat hij op weg naar huis minstens twee meter aan lengte won, weet ik ook niet maar een feit is dat hij eenmaal binnen nauwelijks onder het plafond paste. Eigenlijk had ik hem voor het raam willen zetten maar dat ging niet.

boom

Voor een realistisch beeld: ik zit erachter op de bank. Niet dat men denkt dat ik ernaast sta. Zo groot is hij nu ook weer niet. Niettemin was ik blij dat we laatst een doos kerstversiering uit de opslag hebben gescoord anders hadden we hem niet zo mooi vol kunnen hangen. Ja nou ja, ik vind dat mooi, voor de duur van de feestdagen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR